Nico van der Boor
Fotografie
2009-2016 Nico van der Boor
Victor
Begin 2011 overleed geheel onverwacht onze Oud Duitse Herder Victor. Hij was slechts 8,5 jaar oud. Waaraan hij is overleden zullen we nooit met zekerheid weten. Wat we wel weten is, dat hij nog veel te jong was en voor ons nog veel te vroeg.

Victor was wat je noemt een echte kameraad. Trouw, zachtaardig en zeer stabiel. Een sociale hond, die graag gezien werd door familie, vrienden, bekenden en voorbijgangers op straat. Waar wij waren, was Victor. Je kon hem overal mee naar toe nemen. Naar een bos, maar ook naar gelegenheden waar veel mensen waren. Of het rustig was of er was veel drukte en afleiding. Het maakte hem niets uit. Als hij maar bij ons was.

Na zijn overlijden denk je: 'Dit is onvervangbaar! Het is beter om niet opnieuw te beginnen. Geen ander dier zal kunnen tippen aan Victor.'

Na een paar weken van verdriet kwam er gelukkig ook een ander besef. Het bloed kruipt soms waar het niet gaan kan. We wilden graag weer een andere hond. Niet ter vervanging van Victor. Hij is onvervangbaar.
Elmo
Een ding was voor ons volstrekt helder. We wilden graag weer een Oud Duitse Herder. We zijn gewoon verliefd op het ras. Er werd contact gelegd met de fokker waar ook Victor vandaan kwam.

We hadden geluk. Er was een nest op komst, gepland begin juni 2011 en we hadden eerste keus. We waren direct onder de indruk van de imposante verschijning van zijn vader en de zachte uitstraling van zijn moeder. Nu was het wachten.

Op 5 juni 2011 was het zover. Elmo was geboren. In de hoop dat hij net zo imposant mag worden, hebben we hem naar zijn vader vernoemd. Op 30 juli konden we hem ophalen en begon voor ons de uitdaging om van Elmo een evenwichtige en stabiele kameraad te maken. Anders dan Victor. In de hoop dat we er net zoveel plezier aan mogen beleven.

We hebben voor Elmo een aparte pagina ingericht. Als zeer trotse eigenaren en ook een beetje als eerbetoon aan Victor.

Ellen en Nico
Foto's van Elmo